“Si no saps cap a quin port navegues cap vent és favorable”

                     Sèneca 

Blanes, a on vas?

Lluny queden els anys seixanta en què Blanes, gràcies a SAFA, gaudia d’un indiscutit lideratge comarcal. Des de la seva desaparició, Blanes s’ha vist incapaç de trobar un substitut que no solament exerceixi de motor, sinó que a més ens doni identitat com a poble, protagonitzant per contra un lent, però imparable declivi que en els darrers quinze anys sembla haver-se accentuat.

Blanes, ha passat d’exercir una clara capitalitat comarcal a jugar un paper molt allunyat del que un dia va tenir, la qual cosa s’ha traduït en un estancament i, fins i tot, un deteriorament del municipi, que no acaba de definir cap a on vol anar

Al nostre entendre, aquest estancament es deu principalment a:

A la manca de visió estratègica

Des de tancament de SAFA Blanes no ha definit un nou camí que prengui el relleu econòmic d’aquella important i transcendent indústria, les iniciatives que es duen a terme, generalment tard, son erràtiques i quasi mai apuntant al llarg termini.

A la manca de consens polític

Fa massa anys que Blanes “transita” sense una idea clara sobre cap a on anar; fa falta un projecte de municipi que sobrevisqui als canvis de legislatura, un projecte que respongui a la més elemental de les preguntes, Blanes cap on vas? Una mena de“carta magna” blanenca.

Un ajuntament permanentment instal·lat en el NO

És una queixa ben recurrent entre l’emprenedoria blanenca que lamenta la dificultat per entendre’s de forma fluida i eficient amb un cos de tècnics i funcionaris, que no semblen ser conscients del fre que la seva operativa suposa per l’economia del municipi, cal un canvi de mentalitat i maneres de fer.

Una ciutadania escèptica en "mode queixa"

Són actituds molt blanenques que no ajuden precisament a impulsar el progrés col·lectiu del municipi i que complementades amb les anteriors, provoquen la “tempesta perfecta” que impedeix a Blanes assolir les quotes de prosperitat a què el poble pot aspirar.

Davant d’aquest escenari, Blanes, si no vol quedar definitivament despenjada a la “cursa” de la prosperitat, es veu obligada a reaccionar i evolucionar. Quedar-nos immòbils, queixant-nos de la situació de la vila no es una opció.

Un PACTE PER BLANES, que ja no pot esperar més.

És un primer i imprescindible pas, Blanes necessita un projecte de debò que identifiqui les oportunitats i fortaleses, i defineixi les línies estratègiques sobre les que basar el desenvolupament futur del municipi.

És precís consensuar un projecte i blindar-lo en lo essencial davant els canvis de legislatura, un projecte que no sàpiga de dretes, d’esquerres ni posicions ideològiques i que neixi del consens polític i la participació ciutadana; un projecte on la prioritat sigui Blanes.

Aquesta és, per tant, la nostre principal reivindicació com a plataforma: exhortar als polítics perquè d’una vegada per totes deixin de banda les seves rivalitats i posin Blanes al centre, treballant de debò per consensuar i acordar un PROJECTE DE MUNICIPI, que de cap manera es pot fer des de la bel·ligerància i la confrontació

Confiança amb la política de proximitat

Es sens dubte, (ho diuen les enquestes), el col·lectiu pitjor valorat pel conjunt de la societat, els polítics s’han caracteritzat des de sempre, però de forma molt més acusada en els darrers anys, per una violència verbal extrema i una demagògia que molt habitualment insulta la nostra intel·ligència.

Els polítics utilitzen la desqualificació permanent, únicament en be propi i de les seves formacions, sense importar massa les conseqüències d’aquest irritant egoisme, que els converteix en una autèntica lacra per la societat.

Els polítics i polítiques blanenques, no haurien d’abonar-se a aquesta dinàmica destructiva que res de bo aporta al conjunt
de la ciutadania, situar els interessos dels blanencs i les blanenques en primer lloc i no deixar en un “stand by” permanent la prosperitat del municipi amb les seves particulars “batusses”. Blanes no es pot edificar des de la confrontació permanent.

Nosaltres i amb un ànim constructiu, com no pot ser d’altre forma, posarem a disposició del consistori la nostra proposta que sintetitza les conclusions a que hem arribat després de moltes hores de diàleg, compartint idees i coneixement, una proposta que descriu les línies mestres sobre les que “edificar” un futur més pròsper per Blanes i que ben aviat podràs conèixer  accedint al document que estem elaborant i que porta per nom Blanes 2030, una mirada de l’emprenedoria blanenca.

Comprometre't tu també

Si ets dels que estandescontents i desencantats amb la marxa del municipi i penses que cal fer alguna cosa, encara que et domini l’escepticisme i puguis pensar que no servirà per res, no hi tens res a perdre: adhereix-te a COMPROMESOS X BLANES, entre tots serà possible.

*COMPROMESOS X BLANES no està lligat a cap partit ni ideologia, tothom i cap, l’única ideologia que ens mou és Blanes.