“Pren riscos, si guanyes seràs feliç, si perds seràs savi”    

                     Proverbi xinés 

COMPROMESOS X BLANES és una plataforma oberta a la participació ciutadana que neix amb el propòsit de pilotar el procés de canvi  que Blanes ja no pot seguir demorant, un veritable canvi de gran impacte social i econòmic que farà de Blanes un poble més pròsper del qual tots els blanencs i blanenques ens puguem sentir-ne satisfets i orgullosos. 

Compromesos X Blanes per què?

Ha estat el convenciment de que no seran els poders públics en solitari qui revertiran la situació del municipi, convertint Blanes en un municipi pròsper, el que m’ha portat a impulsar aquesta insòlita i peculiar iniciativa.

Ha de quedar ben clar però….

Que CXB no es el típic grup bel·ligerant d’acció ciutadana, que basa la seva acció en la protesta i queixa continuada, això i amb molta raó i esforç, ja s’està fent des de moltes de les més de 300 entitats i associacions blanenques.

Compromesos x Blanes adopta un paper diferent, un paper que trenca amb tot el que s’hagi pogut fer i veure fins ara, al no centrar la seva missió en la defensa de un col·lectiu en particular.

Aquí l’objectiu es el conjunt i la idea, implicar-nos activament en el disseny i millora del “model productiu” blanenc, i no, l’instrument no es la reivindicació ni la queixa,  ho remarco altre cop, si no l’acció sense pal·liatius ni complexes.

Una acció que “xoca” amb lo establert, al prendre un protagonisme impropi, però que davant l’absència total d’idees i d’iniciatives per part dels nostres governants, ens veiem obligats a assumir, si no ho fan ells, algú ho tindrà que fer, no?

Com deia Albert Einstein, no esperis resultats diferents si sempre fas el mateix, frase que subscrivim perquè en essència es el que ens descriu.

                                                                                                                        Joan Zurita Tor

 (impulsor de compromesos x Blanes) 

Ja hem començat a fer-ho

És un primer pas, durant més de sis mesos hem dialogat intensament amb una part significativa del talent emprenedor de Blanes, a través de 21 sessions d’intercanvis d’idees i coneixement, que ens han permès fer-nos una idea molt més precisa de la realitat econòmica del municipi, i el que és millor, del que es pot fer per millorar-la.

Estem en condicions de formular una proposta il·lusionant per Blanes que molt aviat veurà la llum amb la publicació d’un document anomenat “BLANES 2030, una mirada de l’emprenedoria blanenca“. Aquest document recull i sintetitza les conclusions a les quals hem arribat i el pots consultar aquí i ara:

Els projectes que volem impulsar, són transformadors i dibuixaran sens dubte una nova realitat on els blanencs i les blanenques, sobretot les generacions futures, trobaran oportunitats que ara mateix el municipi no ofereix.

“Si tu tens una poma i jo tinc una poma i les intercanviem, tant tu com jo seguirem tenint una poma. Però si tu tens una idea i jo tinc una idea i intercanviem les nostres idees, aleshores ambdós tindrem dues idees”                                                    Georges Bernard Shaw

COMPROMESOS X BLANES no està lligat a cap partit ni ideologia, tothom i cap, l’única ideologia que ens mou és Blanes. .

MISSIÓ

Pilotar el canvi de paradigma que Blanes necessita per tal de treure el màxim partit a les seves potencialitats i convertir-se en un municipi més pròsper i orgullós de si mateix.

VALORS

Emprenedoria, esperit de millora, curiositat, optimisme, perseverança, nosaltres en lloc del jo,, altruisme, son les nostres guies.

VISIÓ

Volem que Blanes esdevingui el terreny de joc ideal per la gent emprenedora, que somia, arrisca i crea la riquesa.

Comprometre't tu també

Si ets dels que estandescontents i desencantats amb la marxa del municipi i penses que cal fer alguna cosa, encara que et domini l’escepticisme i puguis pensar que no servirà per res, no hi tens res a perdre: adhereix-te a COMPROMESOS X BLANES, entre tots serà possible.

*COMPROMESOS X BLANES no està lligat a cap partit ni ideologia, tothom i cap, l’única ideologia que ens mou és Blanes.