En els darrers anys alguns hotels de Blanes han intentat, sense èxit,  accedir als mercats del cicloturisme.  Tot i els seus esforços, mai no han aconseguit retorns significatius. Els motius? El cicloturista primer escull un territori i, després, escull un hotel i els serveis que necessitarà. I Blanes, ara mateix, no és una destinació de referència per al col·lectiu cicloturista. Així doncs, per molts esforços i inversions que faci un hotel a Blanes difícilment obtindrà el retorn esperat.

Ser una destinació reconeguda on el cicloturista vol anar assegura l’atenció de milions de potencials visitants, la qual cosa facilita la tasca dels sectors interessats. A obtenir aquest reconeixement li diem “jugar a la lliga dels territoris”. Es tracta, per tant, de posicionar Blanes i La Selva com a destinació ciclista de referència per als cicloturistes d’arreu del món.

Aquesta conclusió, és la que ens va portar a fundar el 2017 l’Associació Girona La Selva Destinació de Ciclisme, que té per objectiu convertir La Selva en una destinació de cicloturisme referent a Europa, amb Blanes com a principal centre neuràlgic.