“El 97% de les persones no fracassen mai, perquè mai intenten res, pots quedar-te en el 97% o pots formar part del 3% de les persones que fan que les coses passin”

Dos son les línies d’actuació que ens hem proposat t i des de les que tindrà lloc l’acció de COMPROMESOS X BLANES:

Línea d'actuació

1

Organitzar
l’emprenedoria i
empresariat

Per tal de que  esdevingui un influent agent, actiu protagonista de l’esdevenir municipal

… això passarà per crear una associació d’interès general, des de on es canalitzin totes les iniciatives que aniran orientades a:

-Impulsar la millora continuada del teixir empresarial

Convençuts de que millors empreses, millors oportunitats, millors treballs i més benestar.

-Esdevenir una entitat representativa

Amb veu pròpia i respectada al consistori, una entitat capaç de “forçar” un debat amb totes les forces polítiques i consistorials, (els funcionaris i tècnics també son part del problema i òbviament de la solució).

-Erradicar la creença limitadora

Que ens porta a pensar que  el desenvolupament del municipi es competència exclusiva  de poders públics i polítics,  re programant els nostres cervells per tal d’afrontar amb absoluta convicció el que sens dubte es tracta d’un autèntic canvi de paradigma en la gestió municipal.

I a on la ciutadania deixi d’assistir impassible i resignadament a la inoperància i demostrada incapacitat d’aquests poder públics i prengui acció. 

Estem segurs de que aquesta transformació que demana Blanes la farà la ciutadania o no la farà ningú.

Línea d'actuació

2

 La millora objectiva de la màquinaria consistorial

Que imprescindiblement s’ha de redissenyar per tal d’adaptar-se als nous temps i al repte que suposa el Blanes del 2030, convertint-se en una eficaç organització capaç de fer que les coses passin.

Aquí ens plantegem tres grans reptes:

-Forçar un pacte de govern

Que defineixi les grans prioritats de Blanes en matèria econòmica, acordi els camins a seguir, un pacte que serveixi de preàmbul per la redacció d’un pla estratègic que no pot demorar-se per més temps.

-La creació d'una estructura competent i eficaç

Que s’ocupi de veritat de la promoció de Blanes, una estructura formada per professionals que treballin de amb eficàcia per situar Blanes al món i per la implementació efectiva de les decisions preses.

Blanes s’ha de dotar una “gerència professional i qualificada” que treballi amb autonomia i a qui se l’avaluï pels resultats, una gerència que no pot recaure en mans inexpertes que son allà temporalment i fruit del “repartiment de cadires” propi d’un pacte de govern, que no de municipi. 

Deixar el progrés del municipi en mans d’un polític secundat per un cos d’obedients funcionaris/es que no prenen cap iniciativa per si sols, està més que demostrat a aquestes alçades que no es el camí.

-El disseny i implementació d'un pla estratègic

Que consagrant el pacte que prèviament s’ha d’haver arribat, impulsi de veritat l’economia del municipi, definint quina es l’aposta del consistori pel Blanes del 2030, evitant a tota costa donar els “pals de cec” a que ens te acostumats la política i la gestió municipal. Com ja hem dit anteriorment, “si no saps cap a quin port navegues, cap vent es favorable

Podem veure-ho com un impossible, tot el que no s’ha plantejat mai abans, acostuma a semblar-ho, però les coses son molt més fàcils de com de vegades les percebem, només es qüestió de mirar un pel més enllà del que resulta obvi, prendre un camí i perseverar.

Cada dia s’escriuen a Blanes veritables històries d’èxit que son fruit de l’excel·lència i el talent d’un teixit empresarial i associatiu que fan que les coses succeeixin.

Es tant senzill com això, posar una petita part d’aquest talent que ha estat capaç d’obrar autèntics miracles, al servei de la col·lectivitat i començar a recorre el camí.

Properes passes:

1.Crear el “fòrum Bescomptat de Cabrera”, una denominació que no pot ser més blanenca per una entitat  que neix amb l’objecte fundacional de treballar per la millora del teixit empresarial blanenc, propiciant amb això millors i més favorables circumstàncies.

2.Formular una proposta, (ja la tenim quasi apunt), que lliurarem als nostres governants i polítics, per tal de propiciar un debat obert, i posar d’aquesta manera una “primera pedra” d’un PACTE PER BLANES que com ja hem dit anteriorment, no es pot demorar per més temps.

“Sols podrem fer poca cosa, junts podrem aconseguir-ho”

                     Hellen Keller 

Comprometre't tu també

Si ets dels que estandescontents i desencantats amb la marxa del municipi i penses que cal fer alguna cosa, encara que et domini l’escepticisme i puguis pensar que no servirà per res, no hi tens res a perdre: adhereix-te a COMPROMESOS X BLANES, entre tots serà possible.

*COMPROMESOS X BLANES no està lligat a cap partit ni ideologia, tothom i cap, l’única ideologia que ens mou és Blanes.