És una pràctica molt estesa

28,8 milions d’europeus practiquen ciclisme de forma habitual i fer “vacances ciclistes”  s’ha convertit en un costum fortament arrelat a les societats occidentals que provoca un important nombre de desplaçaments. El 2014 es van realitzar 20,4 milions de viatges ciclistes d’almenys una nit de pernoctació a la comunitat europea.

Genera un gran impacte econòmic

El perfil del cicloturista és de poder adquisitiu mitjà-alt, amant dels bons hotels i de la bona gastronomia, i no es limita a anar amb bicicleta, sinó que dedica el seu temps lliure a activitats lúdiques.
L’estudi “Impacte econòmic del cicloturisme de carretera a les comarques de Girona”, patrocinat pel Patronat de Turisme de Girona, estima una despesa mitjana de 139,49 € per persona i dia.

La Selva reuneix unes condicions immillorables

  • Un excel·lent clima assolellat amb hiverns suaus.
  • Una orografia que combina durs ports de muntanya, quilòmetres de tranquil·litat a l’interior i les millors carreteres al costat del mar.
  • Destaca el respecte dels conductors a les bicicletes.
  • Excel·lents comunicacions amb la resta d’Europa mitjançant xarxa aèria, viària i ferroviària.
  • Infraestructura hotelera de primera categoria.

Resol el problema de l'estacionalitat

El cicloturisme és un autèntic producte estrella capaç de transformar totalment una regió, com l’esquí als Pirineus o els esports d’aventura al Pallars Sobirà. Però l’exemple més clar dels efectes beneficiosos del cicloturisme el trobem a Mallorca, que s’assegura l’arribada de milers de ciclistes de forma sostinguda al llarg de tot l’any, però especialment a la primavera i la tardor. Això contribueix a poder allargar les temporades i resol en gran manera el problema de l’estacionalitat.