“No et preguntis que pot fer el teu país per tu si no que pots fer tu pel teu país    

             John Fitzgerald Kennedy

Es sens dubte el gran interrogant que així d’entrada planteja la nostra iniciativa.

Es pot influir en l’esdevenir municipal, sense ser una organització política?

Aquesta és la gran pregunta que inevitablement molts ens formulem, que pot fer una entitat com Compromesos x Blanes per causar, a través de la seva acció, un  veritable impacte a l’economia local i per extensió transformar la vida del municipi?

Pot una entitat com COMPROMESOSXBLANES totalment apolítica, influir de veritat en les decisions municipals

Estem convençuts de que molt, això si, no perdent mai de vista quina es la nostra naturalesa i condició, a nosaltres ningú ens ha votat, i per tant no  disposem dels instruments que dota la llei als que si s’han sotmès al veredicte de les urnes, vagi per endavant.

No  pretenguem ni s’esperi que fem coses que no son al nostre abast, al ser competència exclusiva dels nostres governants, cal no confondre doncs i d’entrada, quin paper tenim i a que podem aspirar

Nosaltres podem tenir l’opinió de que l’ajuntament ha de redissenyar el seu organigrama i determinades maneres de fer, però no podem fer altre cosa que intentar convèncer, a través del raonament i l’argumentació, a aquells que tenen la potestat jurídica de fer-ho, utilitzant per descomptat, els conductes reglamentaris que ens brinda la llei.

Això no va de confrontar ni suplantar el paper dels nostres governants, si no de treballar en paral·lel, colze a colze amb ells, això,  sense perjudici de dur a terme aquelles  iniciatives que no necessitin més consens que el nostre.

Si a CXB per posar un exemple pensem que un dels principals eixos de progrés del municipi es innovar el model turístic, un primer pas serà compartir les nostres idees i propostes amb els representants dels principals sectors implicats, que òbviament i tenen alguna cosa a dir i sobre tot a fer, es de lògica.

De totes maneres no supeditarem ni condicionarem l’èxit del nostre projecte a cap col·lectiu en concret, tenim una convicció i per més grans que siguin  els obstacles que a ben segur aniran apareixent, no pararem fins a fer-la realitat.

Marc Twain  va dir “un home amb una nova idea es considerat un boig fins que aquesta triomfa” sabem que això sempre sol ser així i més quan transites per rutes no explorades,  no ens agafarà per tant desprevinguts si l’acollida que els blanencs i les blanenques dispensen a la iniciativa quan arribi l’hora de comprometre’s de veritat, no troba el suport que necessita per consolidar-se, sabem que el camí no estaré exempt de dificultats i entrebancs, però també sabem que això es el que volem fer.

Una oportunitat que els blanencs i les blanenques no hem de deixar passar

En efecte, es tracta d’una oportunitat, diríem fins i tot que històrica, no en tenim cap dubte, serà ara o probablement mai més, ja que no es habitual que gent sense aspiracions polítiques s’emboliqui en una “creuada” com aquesta, que molt difícilment, de fracassar en el nostre intent, torni a ser reeditada per algú més en el futur.

Blanes disposa d’un teixit associatiu ampli i divers configurat per més de tres centes entitats de tota mena i que llevat d’aquelles que treballen per l’interès general, la resta existeix per defensar els interessos de col·lectius en concret, basant la seva acció en una reivindicació orientada a millorar les circumstàncies que afecten al col·lectiu que representen, però res més.

COMPROMESOS X BLANES, juga un paper diferent al de la resta d’entitats, al néixer amb el propòsit de: treballar per l’interès general, aquí l’objectiu es el benefici del conjunt de les blanenques i els blanencs.

Es per això que afirmem amb rotunditat que la oportunitat es històrica, doncs i a risc de que algú ens tatxi de petulants, difícilment una iniciativa similar tingui lloc altre cop en un futur

En el món hi ha quatre tipus de municipis:

                       -Els que fan que les coses succeeixin
                       -Els que saben que fer perquè les coses succeeixin
                       -Els que voldrien fer que les coses succeeixin però no saben com fer-ho
                       -Els que no saben que les coses ja han succeït

Creguem que Blanes està clarament instal·lada al tercer grup, els que volen però no saben, només de nosaltres depèn que iniciem el viatge que ens portarà a formar part dels municipis que fan que les coses succeeixin.

Comprometre't tu també

Si ets dels que estandescontents i desencantats amb la marxa del municipi i penses que cal fer alguna cosa, encara que et domini l’escepticisme i puguis pensar que no servirà per res, no hi tens res a perdre: adhereix-te a COMPROMESOS X BLANES, entre tots serà possible.

*COMPROMESOS X BLANES no està lligat a cap partit ni ideologia, tothom i cap, l’única ideologia que ens mou és Blanes.